2017-02-17

Sky View Parc – un alt proiect prestigios ALUPROF în SUA

New York este în oraș cu continuă dezvoltare, în care se realizează numeroase investiții noi. Clădirile noi le înlocuiesc pe cele vechi și cu mândrie putem să așteptăm construcții noi ridicate utilizând sistemele de aluminiu ALUPROF.

Datorită realizărilor internaționale, compania continuă să construiască notorietatea produselor poloneze și dovedește cum calitatea lor, în nici un fel nu este inferioară standardelor mondiale. Experiența vastă a angajaților și grija pentru orice detaliu de producție au condus la îndeplinirea visului de expansiune americană a companiei din orașul Bielsko-Biała. Astfel în fiecare an portofoliul ALUPROF se extinde cu investiții noi de peste ocean în care au fost utilizate sistemele pentru fațadă ale companiei. Printre acestea se numără – realizarea prestigioasă Sky View Parc din New York – finalizată recent.

Oraș din aluminiu

Piața de desfacere uriașă din SUA este propice pentru compania ALUPROF, care împreună cu partenerul său american a creat compania ALUPROF USA cu sediul în New York și de mult și-a direcționat activitatea spre creșterea permanentă a vânzărilor, concentrându-se pe obținerea contractelor în cele mai mari zone metropolitane de pe coasta de est a Statelor Unite. – Aceasta este o piață propice și uriașă. Doar în New York, în care locuiesc aproximativ 8 milioane de oameni, numărul de clădiri aflate în construcție depășește numărul de clădiri construită în prezent în Polonia. Ne bucurăm că produsele noastre sunt utilizate în aceste investiții și ne pregătim pentru altele mari provocări – spune Tomasz Grela, Președintele de Consiliul al ALUPROF.

În prezent, în construcție este clădirea Brooklyn Navy Yard – primele structuri de fațadă necesare pentru construcția lui au fost deja transportate în SUA. Următorul proiect va fi clădirea 19 East Houston – mică dar foarte interesantă arhitectural, în special în ceea ce privește soluțiile de fațadă. Însă cea mai recentă mândrie a ALUPROF, și de asemenea, o bijuterie în portofoliul companiei este realizarea complexului de lux de trei clădiri de locuințe Sky View Parc. Investiția, finalizata recent, a fost realizată pe baza proiectului biroului de arhitectură canadian architects Alliance din Toronto. – Fiecare din cele trei clădiri are 17 etaje. În scopul realizării acestui obiect am dezvoltat două tipuri de sisteme de fațadă: MB-SE80 SG WW și MB-SE80 SG CW – explică Dariusz Ruśniok, Chief Designer la Divizia pentru dezvoltarea fațadelor ALUPROF.

O clădire de apartamente Individualizată

Soluția creată de ALUPROF a asigurat Sky View Parc obținerea expresiei arhitecturale individuale iar fațada proiectată corespunzător a avut efectul pozitiv asupra echilibrului energetic al întregului complex, precum și asupra confortului utilizatorilor acestuia.

Sistemul de perete din elemente de umplutură MB-SE80 SG WW, din care este construită cea mai mare parte a suprafețelor din sticlă, intensifică, din exterior, efectul de fațadă de sticlă complet netedă întinsă între plafoanele clădirii, împărțită cu rosturi verticale având o lățime de 22 mm. Profilele portante au o lățime de 80 mm, iar sticla este lipită de acestea cu ajutorul siliconului structural SSG. Structura permite utilizarea îmbinărilor unghiulare, iar în cadrul elementelor de deschidere se pot utiliza atât ferestrele rabatabile cât și ușile în sistemul MB-70HI Casement. O trăsătură caracteristică a structurii este, de asemenea, o bună izolație fonică care corespunde cerințelor OITC 34. – Aceasta este o caracteristică foarte importantă a acestui sistem mai ales într-un oraș ca New York, care pulsează cu zgomotul și vibrațiile cauzate de trafic. Este necesară utilizarea de soluții care compensează impactul mediului asupra clădirii. – adaugă Dariusz Ruśniok, Chief Designer la Divizia pentru dezvoltarea fațadelor ALUPROF.

Cea de a doua structură dezvoltată pentru realizarea Sky View Parc este peretele MB-SE80 SG CW. Este un sistem de fațadă bazat pe elemente care în timpul construcției permite eliminarea totală a schelelor externe. Din exterior, acesta produce un efect de fațadă de sticlă complet netedă, împărțită cu rosturi verticale late de 22 mm și rosturi orizontale late de 30 mm. Ideea de îmbinări independente ale segmentelor fațadei generează rosturile de dilatație verticale și orizontale care asigură funcționarea corectă a construcției. Construcția executată în sistemul MB-SE80 SG CW se caracterizează atât prin parametrii de etanșeitate potriviți, izolație termică și fonică ridicată cât și prin rezistență la șocuri seismice.

În prezent, portofoliul ALUPROF include deja mai multe realizări în SUA, în care au fost utilizate sistemele de fațadă ale companiei. În New York, printre acestea se numără: hotelul LIC Marriott și 325 Lexington Avenue.