2018-04-03

Începe cea de-a treia ediție a concursului „Clădirea anului proiectată cu ajutorul sistemelor ALUPROF”

Aglomerările urbane poloneze au tot mai mulți locuitori. Apar noi clădiri și noi cartiere de locuințe, adesea învecinate cu centrul vechi al orașelor. Arhitecții se află înaintea provocării și redefinirii strategice a imaginii orașului. Juriul concursului „Clădirea anului în sistemele ALUPROF” va alege pentru a treia oară proiecte de construcții deosebite, care reprezintă punctul de referință pentru proiectarea spațiului urban modern.

Pe 3 aprilie 2018 începe cea de-a treia ediție a concursului național polonez de arhitectură „Clădirea anului proiectată cu ajutorul sistemelor ALUPROF”. Scopul concursului este să aleagă cele mai interesante clădiri, care au fost proiectate și executate cu ajutorul sistemelor ALUPROF în anii 2016-2018. Pe câștigătorii primelor trei locuri îi așteaptă premii financiare atractive: 50 000 de zloți (locul I), 30 000 de zloți (locul II) și 15 000 de zloți (locul III). Concursul este compus din 3 etape: În prima etapă organizatorii vor selecta 50 de proiecte, care se vor califica în etapa următoare. Apoi, juriul va alege dintre cei nominalizați cele mai bune 10 lucrări. Acestea vor concura în finală, unde juriul va alege 3 proiecte câștigătoare. Publicarea rezultatelor va avea loc în cadrul marii gale, care va avea loc pe 14 septembrie 2018, la Hotelul Double Tree by Hilton din Varșovia.

Regulamentul concursul este disponibil pe pagina http://konkurs.aluprof.eu

În ediția anterioară, a II-a, a concursului, au primit premii patru clădiri de birouri. Primul premiu a fost obținut de atelierul de arhitectură JEMS Architekci pentru clădirea Royal Wilanów cu certificat ecologic „BREEAM very good” pentru categoria „design ”. Al doilea loc a fost ocupat de Atelierul de Arhitectură Polonezo-Belgian Projekt pentru clădirea X2 Boutique Office, care se integrează perfect în ambientul străzii Czerska. Locul trei și premiul utilizatorilor online au fost acordate atelierului de arhitectură Kuryłowicz&Associates pentru clădirea Quattro Business Park Five care completează complexul de birouri în cartierul Prądnik Czerwony din Cracovia. Un premiu special a obținut și o clădire realizată în afara granițelor Poloniei - 325 Lexington Avenue situată în New York.