2018-04-19

Fișierele ALUPROF disponibile pe platforma BIMOBJECT

În scopul optimizării colaborării dintre diversele echipe implicate în procesul de proiectare a clădirii, Aluprof va prezenta modelele sistemelor sale pentru proiectarea ferestrelor, ușilor, fațadelor și pereților ignifugi din aluminiu pe pagina bimobject.com.

Dezvoltarea bibliotecilor BIM reprezintă un nou pas în direcția facilitării colaborării eficiente a diverșilor parteneri la proiectarea clădirii.

În prezent, aceste fișiere sunt disponibile în cele mai populare două programe, utilizate în acest domeniu: AutoCad Revit și ArchiCad, care sunt disponibile atât în Catalogul nostru pentru arhitecți, cât și pe platformele dedicate arhitecților, precum archispace.com

Tehnologia BIM (Building Information Modeling) permite abordarea modernă atât a procesului de proiectare a clădirii, a etapei de realizare a acesteia, cât și a exploatării sale ulterioare.

În acest concept se află atât software-ul pentru proiectare, cât și modelul virtual al clădirii, precum și baza de date despre investiție. Programele pentru proiectare în tehnologia BIM sunt utilizate tot mai frecvent de atelierele de arhitectură, precum și de firmele din construcții, deoarece reduc timpul de proiectare, permit prezentarea în spațiu a întregii clădiri, facilitează colaborarea internațională și au impact remarcabil asupra optimizării timpului și costurilor de construcție.

Îi invităm pe utilizatorii acestei platforme pe pagina profilului firmei noastre bimobject.com/aluprof.