2018-02-15

Clădirea de birouri Bobrowiecka 8 - arhitectura clasică în slujba confortului

Clădirea Bobrowiecka 8 din Varșovia este un loc cu trăsăturile unui cartier, în care semnificația majoră este atribuită celor două valori: arta și cultura muncii. Această clădire elegantă de birouri și servicii, proiectată de cunoscutul atelier JEMS Architekci, este mai mult decât doar metri pătrați ca alternativă pentru bazinul de birouri al capitalei. Reprezintă de asemenea fundalul pentru un ansamblu urbanistic mai vast.

Clădirea Bobrowiecka 8 este una dintre cele mai noi investiții ale Spectra Development. Este amplasată într-un punct deosebit de convenabil și accesibil – aproape de străzile Sobieski și Czerniakowska, chiar la ieșirea pe ruta Podului Siekierkowski în cartierul Dolny Mokotow. Acest lucru asigură o conexiune rapidă cu alte cartiere din Varșovia, din acest punct aflat la 5 km de centrul capitalei. Împrejurimile sunt cunoscute și pentru accesibilitatea pistelor pentru biciclete și a transportului în comun. Clădirea oferă aproape 22 000 m2 de spații de birouri de înaltă clasă și aproape 2.500 m2 de suprafață de servicii. Clădirea de birouri este înconjurată de terenuri verzi proiectate cu atenție. Locatarii au la dispoziție o hală de garaje subterană cu două niveluri cu 501 locuri de parcare, un restaurant și o zonă de fitness.

Arhitectura în complicitate pentru confort

Bobrowiecka 8 nu înseamnă numai arhitectură elegantă, ci și materiale de calitate ridicată folosite pentru realizarea clădirii. Utilizarea soluțiilor echilibrate pentru problemele structurale, prin folosirea sistemelor arhitectonice ALUPROF, producător de top al sistemelor de aluminiu din Europa, a condus la obținerea unui efect spectaculos – atât din punct de vedere estetic, cât și structural. – Clădirea Bobrowiecka 8 s-a înscris fără eforturi în pânza orașului și se poate mândri cu interesul din partea locatarilor. Pentru noi este important că astfel de puncte pe harta Varșoviei apar cu participarea soluțiilor noastre din aluminiu – declară Zbigniew Poraj, Director Vânzări Clădiri în cadrul ALUPROF.

Unul dintre cele mai importante sisteme folosite pentru această investiție este sistemul de ferestre și uși MB-86, care este un produs cu parametri de izolare foarte buni. Barierele termice largi, cu formă nouă, permit utilizarea unei bariere suplimentare în zona de izolare a profilelor, iar garnitura centrală cu două componente izolează perfect spațiul dintre aripă și toc. Acesta este totodată primul sistem de ferestre și uși de aluminiu din lume, în care a fost utilizat aerogelul. Un avantaj indiscutabil al sistemului MB-86 este varietatea largă și rezistența ridicată a profilelor sale, permițând astfel obținerea esteticii dorite și înlesnind crearea unei structuri de gabarit mare și greutate peste medie. Pentru realizarea sa au fost de asemenea utilizate ușile cu panel (tip panou) , care sunt o propunere pentru cei mai exigenți utilizatori prin prisma soluțiilor moderne din punct de vedere tehnic și al modelelor. Aceste uși pot fi confectionate pe cele mai moderne structuri ale sistemelor ALUPROF MB-86 și MB-104 Passive.

Un alt sistem folosit la realizarea clădirii Bobrowiecka 8 este sistemul de uși glisante automate MB-DPA. Această soluție asigură utilizatorilor nu numai confortul și siguranța, ci și posibilitatea de construire a unei structuri cu gabarit foarte mare. În cazul clădirii Bobrowiecka 8, ușile MB-DPA au fost compuse în fațada montant-traversă pe sistemele ALUPROF MB-SR50N HI+. Această fațadă este destinată construirii pereților ușori de protecție de tip suspendat și de umplere, precum și acoperișurilor și altor numeroase structuri. Permite construirea fațadei cu linii de separație înguste și puțin vizibile, garantând durabilitatea și rezistența întregii structuri. Pentru a înlesni montajul fațadei, precum și pentru a obține un nivel optim de izolare termică și fonică, în sistemul MB-SR50N HI+ a fost folosit un izolator din material LDPE, care duce la obținerea unor foarte buni parametri de izolare termică (Uf începând cu 0,59 W/m2K). Această fațadă deține un certificat al Institutului Caselor Pasive din Darmstadt la cea mai înaltă clasă posibilă A+, astfel justificând folosirea sa la construcția clădirilor cu economisire de energie și pasive. Un alt tip de fațadă ALUPROF, folosită pentru realizarea acestei construcții, este varianta estetică a fațadei montant-traversă MB-SR50N PL, care are profile de mascare distinctive, formând diviziuni clare ale fațadei. În acest caz a fost folosită fațada în versiunea cu linie orizontală și verticală.

Mai aproape de ecologie

Clădirea Bobrowiecka 8 a fost proiectată cu gândul la funcționarea într-un spațiu de birouri excepțional, departe de spațiile corporatiste convenționale din Varșovia. Corpul a fost proiectat, folosind tehnologia BIM (Building Information Modeling), în conformitate cu principiile dezvoltării echilibrate (clădirea a obținut precertificatul BREEAM International), putând fi realizat printre altele datorită folosirii sistemelor ALUPROF, îndeplinind premisele legate de ecologie, precum și cerințele privind estetica. Oferta bogată ALUPROF se dezvoltă continuu pe baza cerințelor pieței, a prevederilor legii în continuă schimbare, precum și a sugestiilor partenerilor de afaceri ai companiei. Efectele acestei colaborări pot fi admirate prin exemplul unor astfel de realizări, precum Bobrowiecka 8 din Varșovia.