2018-07-09

Aluprof - partener în specializarea studenților Facultății de Construcții

Prin decizia Consiliului Senatului Academiei Tehnico – Umaniste, din noul an universitar va începe o nouă specializare „Structuri de aluminiu în construcții”. Acesta este un proiect comun al facultății din Bielsko-Biała și marca Aluprof. Este prima specializare cu acest subiect într-o unitate de învățământ superior din Polonia.

Prin avantajele sale indiscutabile – structură ușoară și rezistentă – aluminiul este utlizat în construcția clădirilor din toată lumea. Sistemele de aluminiu devin tot mai populare, cu precădere în investițiile moderne, cu economisire de energie sau pasive. Printre altele, din aceste motive s-a decis înființarea specializării „Structuri de aluminiu în construcții” pentru studenții Facultății de Construcții din cadrul Academiei Tehnico-Umaniste.

Partenerul și co-organizatorul proiectului este Aluprof. Compania din Bielsko-Biała este unul dintre cei mai importanți și mai mari producători de sisteme de aluminiu din Europa. De câțiva ani își dezvoltă activitatea și în Statele Unite, unde furnizează sisteme și soluții pentru clădiri înalte și “zgârie nori ” de prestigiu. Aluprof este specializată în dezvoltarea sistemelor pentru fațade cortină, pentru ferestre și uși, rulouri și multe altele. Specialiști cu experiență din cadrul Aluprof vor împărtăși studenților atât cunoștințe teoretice, cât și recomandări practice direct din piață. Compania a depus o declarație de angajare a absolvenților noi specializați, de asemenea vor fi desfășurate lucrări de diplomă comune, practică pentru studenți și vizite de studii. Pentru nevoile studenților va fi pus la dispoziție și laboratorul Aluprof.

"Colaborarea cu unitățile de învățământ superior și implicarea în dezvoltarea științei reprezintă o acțiune naturală pentru compania Aluprof. Lider în domeniul sistemelor de aluminiu, dorim să împărtășim din cunoștințele noastre, dorim să aducem noi direcții de dezvoltare, să fim parte în procesul de formare a proiectelor științifice de valoare, precum și să avem o participare activă în formarea viitorilor specialiști. Implicarea noastră în deschiderea unei noi specializări la ATH a rezultat din convingerea că o arie largă de cunoștințe în structurile de aluminiu este astăzi un lucru necesar și totodată un element foarte util în educația din segmentul construcțiilor " - declară Bożena Ryszka, Marketing Manager Aluprof.

Primele cursuri vor începe la începutul noului an universitar 2018/2019. Printre tematicile abordate se află: structurile de aluminiu și sticlă, statica, termica și acustica structurilor de aluminiu și sticlă, metode de calcul sau sisteme de aluminiu în viitor și clădiri inteligente. Specializarea a fost demarată cu sprijin din fonduri ale Uniunii Europene.