2018-02-15

Het kantoorgebouw “Bobrowiecka 8” — hier hebben klassieke architectuur en comfort elkaar gevonden

Het kantoorgebouw “Bobrowiecka 8” in Warschau lijkt wel een wijk op zich. Het is een plaats waar aandacht is voor zowel kunst als arbeidscultuur. Dit elegante kantoor- en dienstencomplex is ontworpen door JEMS Architecten, een populair architectenbureau. Het is meer dan een paar vierkante meter bureauruimte als een zoveelste alternatief voor de traditionele kantoorwijken van de hoofdstad. Het versmelt perfect met het stedelijke landschap.

“Bobrowiecka 8” is een van de recente projecten van Spectra Development. Het gebouw is gelegen nabij de Sobieski en Czerniakowska straat, vlak naast de toegangsweg tot de Siekierkowski Brug en de wijk Mokotów Dolny en heeft daardoor een goede verbinding met de andere stadswijken van Warschau. Het centrum van de hoofdstad is slechts 5 km verwijderd. Deze regio staat bekend om zijn uitgebreid netwerk fietspaden en stedelijke openbaar vervoer. “Bobrowiecka 8” biedt bijna 22 000 m2 kantoorruimte en 2500 m2 dienstenruimte van topkwaliteit. Het kantoorcomplex is omring door zorgvuldig aangelegde groenzones. De huurders kunnen gebruik maken van een ondergrondse parkeerruimte met 501 plaatsen, een restaurant en een fitnesscentrum.

Architectuur en werkcomfort gaan hand in hand

“Bobrowiecka 8” is een prachtig voorbeeld van elegante architectuur uit hoogwaardige materialen. De firma ALUPROF, Europa’s leidende producent van aluminiumsystemen, heeft met zijn architectonische systemen duurzame oplossingen voor structurele problemen geleverd. Het effect is adembenemend, zowel op het vlak van esthetiek als ontwerp. “Het project “Bobrowiecka 8” is naadloos geïntegreerd in het stedelijke landschap en heeft heel wat belangstelling opgewekt bij huurders. We hebben er met onze aluminiumsystemen weerom aan bijgedragen om zo’n schitterend gebouw op de kaart van Warschau te zetten”, zegt mr. Zbigniew Poraj, Commercieel Salesmanager bij ALUPROF.

Het basissysteem dat in dit project is gebruikt, is het uitstekend geïsoleerde raam- en deursysteem MB-86. Dankzij de nieuwe vorm van de thermische onderbreking is een extra barrière in de isolatiezone van de profielen ingevoerd en de tweecomponentspakking isoleert perfect de ruimte tussen de vleugel en de kader. Dit is ook het eerste raam- en deursysteem ter wereld dat aerogel gebruikt. Deze uiterst bestendige profielen, die verkrijgbaar zijn in vele varianten, zijn nog een groot voordeel van het systeem MB-86 . Met behulp van deze profielen kunnen ontwerpers heel grote en zware constructies bouwen, die toch esthetisch aantrekkelijk blijven. Het project “Bobrowiecka 8” bevat ook paneeldeuren, die dankzij hun moderne design en technische oplossingen zelfs de meest veeleisende gebruiker zullen overtuigen. De paneeldeuren zijn geproduceerd op basis van de meest geavanceerde ALUPROF systemen: MB-86 en MB-104.

Een ander systeem dat in het project “Bobrowiecka 8” is gebruikt, is het automatische schuifdeursysteem MB-DPA. Deze comfortabele en veilige oplossing laat toe om hele grote structuren te bouwen. In dit project zijn de deuren uit het systeem MB-DPA geïntegreerd in een vliesgevel op basis van het ALUPROF systeem MB-SR50N HI+. Het systeem MB-SR50N HI+ wordt gebruikt om lichte opgehangen of gevulde gordijngevels te bouwen, en ook voor daken en andere ruimtelijke structuren. De vliesgevel kan worden opgebouwd met visueel zeer fijne scheidingslijnen, terwijl de duurzaamheid en stevigheid van de hele constructie bewaard blijkt. Om de vliesgevel gemakkelijker te kunnen installeren en een zo goed mogelijk warmte- en geluidsisolatie te garanderen, gebruikt het systeem MB-SR50N HI+ een LDPE-isolator die voor uitstekende thermische isolatie zorgt (Uf vanaf 0,59 W / m2K). Deze vliesgevel is door het Passivhaus Institut in Darmstadt beoordeeld met een A+ (hoogste beoordeling). Dit bevestigt dat hij geschikt is voor energiezuinige en passieve constructies. Een ander soort vliesgevel van ALUPROF, die in het project is gebruikt, is de esthetische variant MB-SR50N PL. In dit systeem worden in het oog springende deklatten gebruikt om de indeling van de vliesgevel te accentueren. In dit geval de horizontale en verticale lijnen van de gevel.

Steeds milieuvriendelijker

Het gebouw “Bobrowiecka 8” is ontworpen als ongewone bureauruimte, ver van de typische kantoorzones van Warschau. De vormgeving van het gebouw is gebaseerd op de Building Information Modeling-technologie (BIM) en de principes van duurzame ontwikkeling (het gebouw heeft een pre-cerfiticaat van BREEAM International ontvangen). Dit is onder andere mogelijk gemaakt door het gebruik van de ALUPROF systemen, die ervoor zorgen dat de ecologische en esthetische doelstellingen zijn bereikt. Het uitgebreide aanbod van ALUPROF wordt steeds verder ontwikkeld om aan de marktbehoeften en de veranderende regelgeving te voldoen. Hierbij wordt ook rekening gehouden met de suggesties van onze handelspartners. “Bobrowiecka 8” in Warschau is een schitterend voorbeeld van deze samenwerking.