2017-11-23

Deuren MB-104 Passive krijgen certificaat van het Passive House Institute te Darmstadt

Het raam-deursysteem MB-104 Passive van ALUPROF heeft een tweede certificaat Certified Passive House Component gekregen. Hiermee heeft het prestigieuze Passive House Institute te Darmstadt (PHI) bevestigd dat zowel de ramen als de deuren van het systeem MB-104 kunnen worden toegepast in de passieve bouw (tot nu toe omvatte het certificaat alleen de ramen).

Het systeem MB-104 Passive dient voor het uitvoeren van elementen van externe architectuur, bv.: ramen, deuren, portieken, etalages en ruimtelijke constructies die naast hun perfecte warmte-isolatie worden gekenmerkt door bijzonder goede geluidsisolatie, hoge vocht- en luchtdoorlatendheid en duurzame constructie.

Uitsluitend producten waarvan de warmteisolatiecoëfficiënt Ud lager is dan 0,80 komen in aanmerking voor het PHI-certificaat. De deur MB-104 Passive voldoet ruim aan deze strenge norm met een Ud-coëfficiënt van 0,72. Bovendien moet gecertificeerd schrijnwerk ook voldoen aan het luchtdichtheidscriterium (klasse 3 volgens EN 12207 tijdens klimaatonderzoeken bij temperaturen van -15 en 80 graden Celsius). – De criteria van PHI Darmstadt waaraan moet worden voldaan om een certificaat te verkrijgen, behoren tot de strengste op de markt. We zijn er trots op dat dit gerenommeerde instituut de kwaliteit van de oplossingen van ALUPROF heeft bevestigd, vooral omdat momenteel slechts drie bedrijven een certificaat van PHI Darmstadt hebben voor deze klasse deuren – zegt Bożena Ryszka, marketingmanager van ALUPROF S.A.

Het Passive House Institute te Darmstadt is het belangrijkste onafhankelijke instituut in Europa dat passieve bouw stimuleert. Dr. Wolfgang Feist – de oprichter van PHI – wordt gezien als de bedenker van het idee van passieve bouw.