MB-SR50N PL ”Vízszintes vonal”

MB-SR50N PL ”Vízszintes vonal”

 • osztályig AE PN-EN 12152
  Légáteresztés
 • RE 1200 EN 12154
  Vízzárás
 • 2,4 kN/m2
  Szélállósági osztályba sorolás
 • I5 / E5 osztály EN 14019
  ütésállóság

Az MB-SR50N PL rendszer, azaz az ún. “vízszintes vonal” a függönyfalak egyik dekoratív változata, kívülről szemlélve vízszintes vagy függőleges osztásokat lehet csak látni.

Speciális (pl. elliptikus) pattintólécek alkalmazásával a kívánt osztási irányt lehet kihangsúlyozni, az ezekre merőleges irányban az üvegeket rögzítő pattintóléceket mellőzi a rendszer. Ezeknél az illesztéseknél szükség esetén az üvegpanelek között összekötőelemek alkalmazandók, melyeket az időjárásnak ellenálló rögzítő tömítés vagy speciális tömítés takar, és így kívülről nem láthatók. A többi homlokzati megoldáshoz hasonlóan az MB-SR50N PL szerkezetben is alkalmazhatók bukóablakok vagy a függönyfal síkjával párhuzamosan eltolható ablakok anélkül, hogy attól megváltozna a homlokzat homogenitása.

Az MB-SR50N PL rendszer alkalmazható segédszerkezetre rögzítve és önmagában is, valamint alkalmas tetők, felülvilágító szerkezetek és más térszerkezetes építmények létesítésére. Kialakítása a modern és már bevált MB-SR50N függönyfal rendszeren alapul, amely a profilok széles skáláját kínálja, valamint olyan rögzítőelemek választékát, melyek lehetővé teszik a homlokzat belső Műszaki paraméterek.