MB-SR50N EFEKT Félstrukturális homlokzat

MB-SR50N EFEKT Félstrukturális homlokzat

 • AE 1200 Pa
  Légáteresztés
 • RE 1200 Pa EN 12154
  Vízzárás
 • I5/E5 EN 14019
  ütésállóság
 • akár 2400-ig Pa
  Szélállósági osztályba sorolás

A MB-SR50N EFEKT rendszer függő és üvegezett típusú, könnyű sík függönyfalak valamint tetők, felülvilágító rendszerek és más konstrukciók kivitelezésére szolgál.

Tartószerkezete a modern és bevált bordázott alumíniumrendszeren, a MB-SR50N alapul. A használt profilformák széles kínálata lehetővé teszi az olyan bordák és keresztrudak kiválasztását, melyek felülete egységes hatást nyújt a homlokzat belső oldalán, s ennek köszönhetően esztétikusan összekapcsolhatók azok az épület belsejének építőelemeivel. Ez az alap biztosítja az Aluprof SA gazdag termékkínálatának más szerkezeteivel való összeilleszthetőségét is.

A MB-SR50N EFEKT homlokzaton az ablakokat speciális módon erősítik a bordákhoz, így kívülről egységes sima üvegfalat kapunk, melyet vízszintes és függőleges, két centiméter széles vonalak választanak el. A homlokzat üvegezett mezői közötti réseket különleges szilikonragasztó tölti ki, ez biztosítja a szerkezet magas ellenálló képességét és az emelt szintű szigetelőtulajdonságot.

A MB-SR50N EFEKT homlokzat egyik alapvető előnye az üvegezési lehetőségek gazdag tárháza: a kapható töltőanyagok széles választéka magába foglalja az egy- és kétkamrás üvegeket valamint az üvegegységen alapuló átláthatatlan paneleket. Igazi újdonság és kétségtelenül sláger a homlokzatoknál a laminált üvegek üvegcsomagjának alkalmazási lehetősége. A precízen kidolgozott üvegezést rögzítő rendszer elasztikusan és gazdaságosan illeszkedik az adott projekt műszaki kívánalmaihoz, az üveg súlyától függően más és más, valamint léteznek olyan megoldások is, melyek az üvegről a profilra viszik át a megterhelést, így akár 450 kg-ot is elbírnak. Kínálatunkban kétféle sztenderd üvegrögzítés található: folyamatos vagy pontszerű keretes, így optimalizálni lehet a gyártási folyamatokat és árat. A rendszer másik előnye, hogy a világ három vezető szerkezeti és időjárásálló szilikonokat gyártó cégének ajánlását is élvezi: Dow Corning, Sica és Tremco-Ilbruck – ez nem csak a megoldás presztízsét növeli, hanem biztosítja és garantálja a szerkezet szilárdságát és ellenálló képességét, valamint könnyen hozzáférhető a technológia az üvegezőcégek számára. Említésre méltó ebben a rendszerben az is, hogy különböző színű szilikonok közül lehet választani, ami még szélesebbé teszi homlokzat kinézetének lehetőségeit.

A MB-SR50N EFEKT rendszerben kivitelezett homlokzatoknak tökéletes használati paramétereik vannak. Használata nem csak az esztétikailag kívánt megvalósításra nyújt lehetőséget, hanem magas hőszigetelést is biztosít. Mindez az építmények energiafelhasználásának korlátozását előtérbe helyező nagyon markáns világméretű trendet követi, amely a modern függönyfalak egyik fő értékelési kritériuma is.