MB-RW Tetőablakrendszer

MB-RW Tetőablakrendszer

 • osztályig 4 (1300 Pa) EN 12207
  Légáteresztés
 • E 1800 EN 12208
  Vízzárás
 • osztályig 4 EN 1873
  ütésállóság
 • >1,8 W/(m2K)
  Hőszigetelés Uf

Sok tető szerkezetében az ablakok fontos szerepet töltenek be, mivel azokon alapul az épület nagy részének szellőztetése. Gyakran nagyon magasan találhatók, ahová a javításkor csak megfelelő felszerelés használatával érnek el, ezért ezeknek az ablakoknak tartósnak, jól záródónak és megbízhatónak kell lenniük a használat hosszú évei alatt.

Különösen jellemző ez azokra az ablakokra, melyek az üvegezett tetőkön találhatók. A nyithatóság funkcióján kívül a lehető legnagyobb mértékben illeszkedniük kell a szerkezet többi részéhez esztétikailag illetve üvegezésükben és hőszigetelésükben is.

A MB-RW modern rendszer ad választ a modern kori tetőszerkezeteket érintő egyre növekvő szigetelési és használati elvárásokra. Kiegészíti az Aluprof energiatakarékos alumíniumrendszereinek kínálatát. Az e rendszerben kivitelezett ablakokat a MB-SR50N és MB-TT50 bordás-keresztfás rendszercsoporton alapuló tetőkre lehet felszerelni, melyek dőlésszöge 3° - 75°. A tetőablakok mérete a szarufák és szelemenfák tengelyén 2,5 m-ig terjedhet, a súlyuk 200 kg-ig.

A MB-RW rendszer magas hőszigetelése és széles üvegezési felülete (32-től 51 mm-ig) olyan projektek megvalósítását támogatja, melyekben a hangsúly az építmény energiagazdaságosságán van. E célból kellően megformált szigetelőanyagokat használtak. A speciálisan megtervezett tömítések és takarólécek felelősek a konstrukció kitűnő paramétereiért valamint a tömítések hatékony és egyszerű betételét is biztosítják.

A MB-RW rendszer további előnyei vasalatok műszaki lehetőségei. A gyártási folyamatok leegyszerűsítse érdekében kialakítottak ideillő csuklópántokat és zsanérokat, melyeket a szerkezet kivitelezésének utolsó lépésekor lehet beépíteni. Az ablak méreteinek növelése céljából a profilok kívánság szerint elláthatók sztenderd vasalatokkal, anélkül, hogy sérülne a szerkezet szigetelése. Ennek köszönhetően kézzel, kilincs segítségével nyitható ablakok is kivitelezhetők. Ezen felül különböző gyártók elektromos működtető berendezéseinek felszerelése is lehetséges különböző szerkezeti formákban, ezért a MB-RW ablakai az épület gravitációs szellőztetőrendszerének részei is lehetnek.