MB-SG60

MB-SG60

  • 1,64 W/(m2K)
    Hőszigetelés Uf

A függöny burkoló fal megfordított szerkezeti üvegezéssel. A homlokzat szerkezetét megfordított függönyfal rendszer alkotja, ún. kívül elhelyezett teherhordó alumínium profilok, míg a helység oldaláról egy lapos üvegfelület látható, amely szerkezeti üvegezés technológiával készült.

A homlokzat dőlésszöge függőlegesen kifelé 10o. A bordák és keresztlécek látható külső szélessége 60 mm. A függönyfal váz elemi szerkezetként lett megtervezve, tehát minden előkészületi, csatlakoztatási munka a gyártóműhelyben készül. A keresztlécek speciális alumínium kötőelemek és erősítő kötőcsavarok segítségével vannak összekapcsolva a félbordákkal, ami nagyon merev keretet ad, miközben lehetővé teszi a megfelelő vízszintes hődilatáció kompenzálását. A függőleges hődilatáció speciális borda-borda kapcsolóval van megvalósítva. A rendszerben összekapcsolt vízkivezetés és szellőztetés került alkalmazásra, ún. a borda és keresztléc profilok vízkivezető csatornái össze vannak kapcsolva egymással és ezenkívül minden mező közepén vízkivezető-szellőzető nyílás található.

A profil nagyon magas hőszigetelés biztosítására a rendszerbe speciális anyagból készült szigetelő lett bevezetve, amelynek köszönhetően a keret Uf hőszigetelési együtthatója 1,64 [W/ m2K]. Emellett speciális központi tömítés került bevezetésre, amelyik jelentősen javítja a térelhatároló hangszigetelését és további tömítő feladatokkal van ellátva.

A mezőt kitöltő elemek szerkezeti üvegezési rendszerben állandó üvegezéssel (egyesített üveg). A szilikonos fúgák szélessége 20 mm. A rendszer 39 mm vastagságú hőszigetelt átlátszó egységekkel való tömítésre vannak kialakítva.

A rendszer a varsói Fryderyk Chopin Repülőtér számára lett kidolgozva. A belőle megvalósított pirsu homlokzat a +5.30 szinttől teljes egészében döntött függőnyfalként lett elkészítve. Mind a bordák, mind pedig a keresztlécek speciálisan, egyénileg lettek elkészítve a létesítmény igényei szerint. A bordák állandó modulusként 2400 mm kerülnek elhelyezésre. A homlokzat szerkezete a T-alakú acélelemek külső oldalán található alumínium konzolok segítségével vannak felerősítve. Az épület sarkai teljes üvegként vannak elkészítve.