MB-78EI Ajtókkal bővíthető EI15-től EI90 osztályig terjedő tűzgátló válaszfalak

MB-78EI Ajtókkal bővíthető EI15-től EI90 osztályig terjedő tűzgátló válaszfalak

 • RW akár 41dB
  Hangszigetelés
 • class 2
  Légáteresztés
 • class 5A
  Vízzárás
 • az EI15-től az EI 90-ig
  Tűzállósági osztályok

A MB-78EI rendszer kültéri vagy beltéri, egy- vagy kétszárnyú ajtóval ellátott EI15, EI30, EI45, EI60 vagy EI90 tűzállósági osztályú PN-EN 13501-2:2010 szabvány szerinti tűzvédelmi válaszfalak elkészítésére szolgál. Számos vizsgálat és tudományos számítás bizonyította, hogy a rendszerből összeállított készítményeknek nagyon jó a hőszigetelő (Uf 1,60 W/(m2K-től) és a hangszigetelő (40 dB-ig) képességük.

Tekintettel tulajdonságaira, a tökéletesített technológiákra, előállítási költségeire, az ALUPROF más ajtó-ablak rendszereivel való összeegyeztethetőségére valamint a következetes műszaki fejlődésére, saját osztályában nagyon népszerű termék és az építőiparban széleskörűen alkalmazzák.

Az MB-78 EI rendszer szerkezete hőszigetelt alumíniumprofilokon alapul, melyek beépítési mélysége: 78 mm. Többek között a speciális, 34 mm szélességű formázott hőhídmegszakító elemek alkalmazásának köszönhetően a profilokra alacsony U hőáteresztési együttható jellemző. A szerkezet magas hőmérséklettel szembeni ellenállóságát speciális GKF vagy CI tűzgátló elemek biztosítják, amelyek a profil belső kamráiban és a szigetelő területben a profilok valamint az acél kiegészítők és kapcsolóelemek között vannak.

A kitöltés vastagsága a MB-78EI rendszerben 6-49 mm. Töltőelem lehet minden általános tűzálló üveg valamint fémlemezekből és hasonló építőanyagokból rétegesen összetett nem átlátszó elem, mely biztosítja az elvárt tűzgátló védelmet. A rendszer keretein belül füstzáró szerkezeteket is kaphatunk.

A rendszerben kaphatók falak sarkos kapcsolatai, le lehet vágni a profilokat és létre lehet hozni íves szerkezeteket valamint átlós összekötőelemeket és üvegre ragasztható díszes ablakbordákat lehet használni – ezek a jellemzők mind befolyásolják az építmény alakját és esztétikáját.

A megengedett szerkezeti méretek lehetővé teszik a 4 m magasságig terjedő állandó válaszfalak és 1,4 x 2,5 m szárnyú lengőajtók használatát. A MB-78EI rendszer ajtói egy nagyobb üvegfalú szerkezetbe egyénileg ugyanúgy beépíthetők, mint a MB-SR50EI vagy a MB-SR50N EI tűzgátló homlokzati rendszerekbe. A nagy konstrukciós lehetőségek, a különböző zsanérok, zárak, önzáródó vasalatok és más vasalatok kiválasztásának szabadsága, valamint a gyártás optimalizált technológiája csak néhány a rendszer előnyei közül. Létre lehet hozni belőle az EI15 vagy EI30 osztályú MB-78EI DPA tűzgátló automatikus tolóajtókat, valamint az alapját adja a MB-78EI bordázat nélküli falszerkezetnek, MB-118EI falaknak lehetőséget nyújtva az EI120 osztályú tűzgátlás elérésére.

A MB-78EI rendelkezik az ITB AT-15-6006/2016 003 számú műszaki engedéllyel és a CERTIFIRE CF 5138-as brit tanúsítvánnyal.