2017-05-09

ALUPROF a „Rzeczpospolita Sasmadara”

Április 25-én a Lengyel Zsidók Történeti Múzeumában megrendezésre került a XIX. „500-as lista” (a legjobb lengyel vállalkozások összeállítása) gálaestje. Az idei rangsorba ismét felkerült az ALUPROF S.A., az építészetben használt alumíniumrendszerek vezető európai gyártójának neve.

Az „500-as lista” idei összeállításában az ALUPROF S.A. a legjobb lengyelországi vállalkozások között kapott helyet. A választóbizottság értékelte a cég kiváló eredményeit és helyzetét, kiemelve állandó és dinamikus fejlődését. Az ALUPROF erős piaci értékének megerősítéseként értelmezhető az „Orzeł Rzeczpospolitej” (Rzeczpospolita Sasa) kitűntetés a „Foglalkoztatás növelése” kategóriában. „A megbízható működés és a folyamatos tudományos és műszaki befektetések, mely nem csak a termelőtőkére, hanem a szakemberekre is kiterjed az ALUPROF egyre jobb helyzetét eredményezi mind az anyaországban, mind a nemzetközi színtéren” – mondta Tomasz Grela, az ALUPROF S.A. elnöke, aki az ünnepélyes gálán a cég nevében átvette a szobrot.

Az „Orzeł Rzeczpospolitej” szobrocskát 2001 óta osztják ki azon mutatók alapján, melyek a cég hatékonyságát, stabilitását és fejlődési képességét ábrázolják. A bíráló bizottság azok közül választja ki a győztes vállalkozásokat, akik a „Rzeczpospolita” szerkesztősége által összeállított, presztízzsel járó „500-as listára” felkerültek. Az értékelés tartalmazza a legfontosabb pénzügyi mutatókat, úgymint beruházások, foglalkoztatás, bérezés, export részaránya, eladásból származó jövedelem, s ezek alapján ábrázolják a cég előző évi pozícióját.