2018-01-04

A PCA akkreditálta az ALUPROF Kutató és Innovációs Központját – Működjenek együtt velünk

2017. december 4-én az Aluprof Kutató és Innovációs Központja hivatalosan akkreditációt nyert a PCA-tól. Ennek köszönhetően Lengyelországban az első, míg Európában azon ritka akkreditált laboratóriumok közé tartozik, mely alumíniumrendszerek gyártójához tartozik.

2017 első negyedévében a Kutató és Innovációs Központ bevezette az ISO 17025 szabványnak megfelelő irányítási rendszert, melyet a Lengyel Akkreditációs Központnak (Polskie Centrum Akredytacji, PCA) címzett akkreditációs kérelem benyújtása követett. Az auditálások és a záró értékelés során a laboratórium személyzete bebizonyította, hogy az intézet megfelel a PCA minden kritériumának, szabványának és előírásának.

A Lengyel Akkreditációs Központ által kiadott tanúsítvány igazolja az ALUPROF Kutató és Innovációs Központjában dolgozók szakértelmét, függetlenségét és pártatlanságát. „Ez a dokumentum azt is bizonyítja, hogy a laboratóriumban mért eredmények megbízhatók és megkérdőjelezhetetlenek” – mondta Piotr Ciemała a Laboratórium minőségügyi vezetője. A záró értékelésben a PCA kiemelte, hogy a Kutató és Innovációs Központ erőssége az elhivatott szakembergárda valamint a gyors és hozzáértő munka, amely a vizsgálati módszerek alapos ismeretének köszönhető.

Az ALUPROF Kutató és Innovációs Központja európai (EN) és amerikai (ASTM, AAMA) vizsgálati szabványok alapján végzi a méréseket. Az intézményben működik többek között Közép-Kelet-Európa legnagyobb ajtókat, ablakokat, homlokzatokat és külső zsalugátereket tesztelő kamrája, mely a szivárgásmentességet vizsgálja.