2018-04-03

De derde editie van de wedstrijd "Gebouw van het jaar, ontworpen met systemen van ALUPROF" gaat van start

Poolse stedelijke agglomeraties krijgen steeds meer inwoners. Er ontstaan nieuwe gebouwen en woonwijken, vaak in de nabijheid van de oude, monumentale stadscentra. Architecten worden uitgedaagd om het stedelijke landschap opnieuw strategisch te definiëren. De jury van de wedstrijd "Gebouw van het jaar met systemen van ALUPROF" kiest alweer voor de derde keer uitzonderlijke architectonische ontwerpen die een ijkpunt vormen voor verdere ontwikkeling van de moderne stedelijke ruimte.

Op 3 april 2018 start de derde editie van de nationale architectuurwedstrijd "Gebouw van het jaar, ontworpen met systemen van ALUPROF". Het doel is om de meest interessante gebouwen te selecteren die in de jaren 2016-2018 zijn ontworpen en uitgevoerd met systemen van ALUPROF. Voor de winnaars van de eerste drie plaatsen liggen er aantrekkelijke financiële prijzen klaar: 50.000 PLN (Ie plaats), 30.000 PLN (IIe plaats) en 15.000 PLN (IIIe plaats). De wedstrijd bestaat uit drie fasen. In de eerste fase kiezen de organisatoren 50 ontwerpen die zich kwalificeren voor de volgende fasen. Vervolgens kiest de jury uit de genomineerde werken de 10 beste. Zij komen in de finale en de jury kiest hieruit de drie winnende ontwerpen. De uitslag wordt bekendgemaakt tijdens een groot gala dat op 14 september 2018 zal plaatsvinden in hotel Double Tree by Hilton in Warschau.

Het reglement van de wedstrijd kunt u vinden op de website konkurs.aluprof.eu

In de voorgaande IIe editie zijn vier kantoorgebouwen onderscheiden. De eerste plaats werd ingenomen door JEMS Architekci voor het gebouw Royal Wilanów met het ecologische certificaat "BREEAM very good” voor de fase "design stage". Op de tweede plaats stond het Pools-Belgische architectenbureau Projekt voor het gebouw X2 Boutique Office dat perfect harmonieert met de omgeving van de ulica Czerska. De derde plaats en de prijs van de internetgebruikers is toegekend aan het architectenbureau Kuryłowicz & Associates voor het gebouw Quattro Business Park Five, dat een aanvulling vormt op het kantoorcomplex in de wijk Prądnik Czerwony in Krakau. Een speciale onderscheiding is uitgereikt aan een project dat buiten de Poolse landsgrenzen is gerealiseerd - 325 Lexington Avenue, gelegen in New York.