2018-04-19

ALUPROF-bestanden beschikbaar op het platform BIMOBJECT

Om de samenwerking tussen de verschillende teams die werken aan het ontwerp van een gebouw te optimaliseren, stelt Aluprof modellen van zijn systemen beschikbaar op de website bimobject.com voor het ontwerpen van aluminium ramen, deuren, gevels en brandwerende scheidingswanden.

De ontwikkeling van BIM-bibliotheken is een nieuwe stap in het proces om verschillende partners intensiever en effectiever met elkaar te laten samenwerken bij het ontwerpen van een gebouw.

Op dit moment zijn deze bestanden beschikbaar in de twee populairste programma's die op dit gebied worden gebruikt: AutoCad Revit en ArchiCad die zowel beschikbaar zijn in onze Catalogus voor architecten (link naar http://architekci.aluprof.eu) als op platforms voor architecten zoals archispace.com.

De BIM-technologie (Building Information Modeling) maakt een moderne benadering van het ontwerpproces van het gebouw zelf mogelijk, maar ook van de uitvoeringsfase en latere exploitatie.

Dit begrip omvat de ontwerpsoftware, een visueel model van het gebouw en een databank met gegevens over de investering. Programma's voor ontwerpen in de BIM-technologie worden steeds vaker toegepast door architectenbureaus en bouwbedrijven vanwege de talloze voordelen: ze verkorten de ontwerptijd, maken een ruimtelijke presentatie van het hele object mogelijk, vergemakkelijken de samenwerking tussen de verschillende branches en zorgen voor optimalisering van de duur en kosten van het bouwproces.

Gebruikers van dit platform nodigen wij van harte uit op onze bedrijfspagina bimobject.com/aluprof.